Oziq-ovqat texnologiyasi bakalavriat ta’lim yo‘nalishi
Oziq-ovqat texnologiyasi bakalavriat ta’lim yo‘nalishi – Ishlab chiqarish texnologiyalari sohasidagi yo‘nalish bo‘lib, yog’-moy, non, makaron va qandolat mahsulotlari, vino, bijg‘ish mahsulotlari va alkogolsiz ichimliklar texnologiyalariga oid korxonalar xom-ashyosini qabul qilish va saqlash, mahsulot ishlab chiqarish texnologik jihozlarni boshqarish, yordamchi materiallar va mahsulotlarning sifatini nazorat qilish, ishlab chiqarishni tashkil etish va takomillashtirish bo‘yicha nazariy va amaliy bilimlarga ega bo‘ladilar.
Bitiruvchilar davlat va nodavlat, korxona va muassasalar, kompaniyalar (firmalar), ishlab chiqarish birlashmalari, soha korxonalarida muhandis-texnolog va rahbar lavozimlarida faoliyat yuritishlari mumkin.
Umumiy ma'lumot
Qishloq xо‘jaligi mahsulotlarni saqlash va qayta ishlash fakulteti
Oziq-ovqat texnologiyasi bakalavriat ta’lim yo‘nalishi
-
Yo'nalish kodi60720100
-
O'qish davomiyligi4 yil
-
Davlat akkreditatsiyasiMavjud
-
Kasbiy va jamoat akkreditatsiyasiMavjud
-
Ta'lim shakliKunduzgi
-
Ta'lim darajasiBakalavr
Asosiy fanlar
-
Asosiy texnologik jarayonlar va qurilmalar
-
Oziq-ovqat texnologiyasi asoslari
-
Oziq-ovqat xavfsizligi asoslari
-
Oziq-ovqat kimyosi
-
Oziq-ovqat biokimyosi
-
Mikrobiologiya
-
Oziq-ovqat xom ashyosi va tovarshunosligi
-
Oziq-ovqat mahsulotlarini fizik-kimyoviy tadqiq qilish usullari
-
Go‘sht va sut mahsulotlari ishlab chiqarish texnologiyasi
-
Non, makaron va qandolat mahsulotlari texnologiyasi
-
Un, yorma va omuxta yem ishlab chiqarish texnologiyasi
-
O‘simlik moylarini ishlab chiqarish texnologiyasi
-
Yog‘larni qayta ishlash texnologiyasi
