logouzqora
  • uzbekistan
  • uzbekistan

Qishloq xo‘jalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi

Qishloq xo‘jalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi magistratura mutaxassisligi – Qishloq xo‘jaligi ta’lim sohasiga oid mutaxassislik bo‘lib, qishloq xo‘jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash hajmini oshirish maqsadida yer, suv, energetika va moddiy-texnika resurslaridan oqilona foydalanish hamda ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish bilan saqlash va qayta ishlash tarmoqlarida fan va ishlab chiqarish; shu qishlopq xo‘jaligi mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash bilan ilmiy-tadqiqotlar o‘tkazish; o‘rta maxsus va oliy ta’lim muassasalarida, malaka oshirish va kadrlarni qayta tayyorlash tizimi muassasalarida maxsus fanlarni o‘qitishni tashkillashtirish vazifalarni bajaradi.
Bitiruvchi kafedra TDAUning “Qishloq xo‘jalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash” kafedrasi hisoblanadi.

Qishloq xo‘jalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi

Umumiy ma'lumot

Qishloq xо‘jaligi mahsulotlarni saqlash va qayta ishlash fakulteti
Qishloq xo‘jalik mahsulotlarini saqlash va qayta ishlash texnologiyasi
  • Yo'nalish kodi
    70810701
  • O'qish davomiyligi
    2 yil
  • Davlat akkreditatsiyasi
    Mavjud
  • Kasbiy va jamoat akkreditatsiyasi
    Mavjud
  • Ta'lim shakli
    Kunduzgi
  • Ta'lim darajasi
    Magistr
  • Xalqaro akkreditatsiya
    Mavjud emas

Asosiy fanlar

  • Ilmiy-tadqiqot metodologiyasi
  • Maxsus fanlarni o‘qitish metodikasi
  • Qishloq xo‘jalik maxsulotlarini saqlash va qayta ishlashda ilmiy-tadqiqot uslublari
  • O‘simlik mahsulotlarini quritish qurilmalari va texnologik jarayonlarini nazariy asoslari
  • Meva-sabzavot mahsulotlari sifatiga sensorik baho berishning nazariy asoslari
  • Uzumni saqlash va birlamchi ishlov berishning ilmiy asoslari
  • Meva – sabzavot mahsulotlarini saqlash va qayta ishlashning texnologik va ilmiy asoslari
  • Meva-sabzavot va uzum mahsulotlarini saqlashda sovuq zanjir tizimni nazariy asoslari
  • Dala ekinlari fiziologiyasi va biokimyosi
  • Dala ekinlari mahsulotlarini saqlashning nazariy asoslari
  • Dala ekinlari maxsulotlarini sifatiga sensorik baho berishning nazariy asoslari
  • Moyli ekin mahsulotlarini saqlash qayta ishlash texnologiyasi
  • O‘simlik mahsulotlarini quritish qurilmalari va texnologik jarayonlarini nazariy asoslari
  • Kichik korxonalarda qishloq xo‘jalagi mahsulotlarini qayta ishlash texnologiyasi
  • G‘o‘za fiziologiyasi va biokimyosi
  • Paxta xom ashyosini saqlashning nazariy asoslari
  • Paxta tolasi sifatini baholash
  • Lub tolali o‘simliklarni saqlash va qayta ishlash texnologiyasi
  • Paxta xom ashyosini saqlashda dastlabki ishlashning texnologik va ilmiy asoslari
  • O‘simlik mahsulotlarini quritish qurilmalari va texnologik jarayonlarini nazariy asoslari
1930-yilda Oʻrta Osiyo universitetining qishloq xoʻjaligi fakulteti negizida Oʻrta Osiyo qishloq xoʻjaligi instituti tashkil etildi. Bu institut 1934—1991-yillarda Toshkent qishloq xoʻjaligi instituti nomi bilan faoliyat koʻrsatdi. 1991-yilning aprel oyida Toshkent davlat agrar universiteti maqomi berildi.