Uzumchilik va vinochilik
Uzumchilik va vinochilik mutaxassisligi - uzum hosildorligi va sifatini oshirish maqsadida yer, suv, energetika va moddiy-texnika resurslaridan oqilona foydalanish va ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish, uzum ekinlari selektsiyasi, ampelografiyasi va koʼchatlarini yetishtirish texnologiyalarini ishlab chiqish, vinochilikning zamonaviy texnologiyalarini qoʼllashni tashkil etishni qamrab oladi.
Yuqorida keltirilgan kasbiy faoliyat sohalarining ishlab chiqarish jarayonlari intensiv va ekstensiv tokzorlar, uzum koʼchatzorlari, uzum xom-ashyosini tayyorlash va quritishga ixtisoslashgan xoʼjaliklar, uzumchilikka ixtisoslashgan ilmiy-tadqiqot muassasalari; oʼrta maxsus va oliy taʼlim muassasalarida, malaka oshirish va kadrlarni qayta tayyorlash tizimi muassasalarda maxsus fanlarni oʼqitish obyektlarida – namunali tokzorlar loyihasini tuzish, barpo qilish va parvarishlash, uzum koʼchatzorlarini tashkil etish va yetishtirish; uzum xom-ashyosini tayyorlash va quritish; uzumchilikda ilmiy-tadqiqotlar oʼtkazish; oʼrta maxsus va oliy taʼlim muassasalarida, malaka oshirish va kadrlarni qayta tayyorlash tizimi muassasalarida maxsus fanlarni oʼqitishni tashkil etish kabi kasbiy faoliyati turlari bilan shugʼullanadi.
Yuqorida keltirilgan kasbiy faoliyat sohalarining ishlab chiqarish jarayonlari intensiv va ekstensiv tokzorlar, uzum koʼchatzorlari, uzum xom-ashyosini tayyorlash va quritishga ixtisoslashgan xoʼjaliklar, uzumchilikka ixtisoslashgan ilmiy-tadqiqot muassasalari; oʼrta maxsus va oliy taʼlim muassasalarida, malaka oshirish va kadrlarni qayta tayyorlash tizimi muassasalarda maxsus fanlarni oʼqitish obyektlarida – namunali tokzorlar loyihasini tuzish, barpo qilish va parvarishlash, uzum koʼchatzorlarini tashkil etish va yetishtirish; uzum xom-ashyosini tayyorlash va quritish; uzumchilikda ilmiy-tadqiqotlar oʼtkazish; oʼrta maxsus va oliy taʼlim muassasalarida, malaka oshirish va kadrlarni qayta tayyorlash tizimi muassasalarida maxsus fanlarni oʼqitishni tashkil etish kabi kasbiy faoliyati turlari bilan shugʼullanadi.

Umumiy ma'lumot
Meva-sabzavotchilik va uzumchilik fakulteti
Uzumchilik va vinochilik
-
Yo'nalish kodi70811802
-
O'qish davomiyligi2 yil
-
Davlat akkreditatsiyasiMavjud
-
Kasbiy va jamoat akkreditatsiyasiMavjud
-
Ta'lim shakliKunduzgi
-
Ta'lim darajasiMagistr
-
Xalqaro akkreditatsiyaMavjud emas
Asosiy fanlar
-
Ilmiy-tadqiqot metodologiyasi
-
Maxsus fanlarni o‘qitish metodikasi
-
Uzumchilik va vinochilikda ilmiy-tadqiqot uslublari
-
Uzumchilik va vinochilik sanoatida texnologiyalar va innovatsiyalar
-
Uzumchilik va vinochilikda zamonaviy fizik-kimyoviy tahlil usullari
-
Uzum yetishtirishning intensiv texnologiyalari
-
Tok zararkunanda va kasalliklariga qarshi kurash
-
Tok ko‘chatini yetishtirishning zamonaviy texnologiyasi
-
Tok fiziologiyasi va biokimyosi
-
Uzumni saqlash va dastlabki qayta ishlash
-
Tok biologiyasi